Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Ας πάψει η ταλαιπωρία με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24.01.2014

Προτάσεις απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Εργασίας, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που καθορίζουν την επ’ αόριστον ισχύ των γνωματεύσεων που έχουν εκδοθεί πριν το Νοέμβριο του 2013 και αφορούν σε παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των 43 παθήσεων που κρίνονται επ’ αόριστον. Οι προτάσεις κατατέθηκαν προκειμένου να αποφορτιστούν οι λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ στις οποίες είναι και πάλι πολλές χιλιάδες αιτούντες εγκλωβισμένοι.

Η Συνομοσπονδία ζητά να προβλεφθεί και για τις γνωματεύσεις ΚΕΠΑ που έχουν εκδοθεί πριν την 18η Νοεμβρίου 2013 και αφορούν σε παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται στον Πίνακα των 43 παθήσεων η κατάθεση αντιγράφου της γνωμάτευσης αναπηρίας εκ μέρους των ενδιαφερομένων, συνοδευόμενη από μία απλή αίτηση με την οποία θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της υπουργικής απόφασης. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία και θα επιλυθούν σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ξανά στη λειτουργία των ΚΕΠΑ.

Επίσης ανάλογη μέριμνα να ληφθεί και για όσους έχουν γνωματεύσεις αναπηρίας με επ’ αόριστον ισχύ, οι οποίες έχουν εκδοθεί προ ιδρύσεως ΚΕΠΑ από νομαρχιακές υγειονομικές επιτροπές, υγειονομικές επιτροπές ασφαλιστικών ταμείων, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ κ.λπ. Δηλαδή να προβλεφθεί η κατάθεση ιατρικού φακέλου με πρόσφατα ιατρικά στοιχεία, από όσους έχουν γνωμάτευση αναπηρίας που έχει εκδοθεί από τις καταργηθείσες υγειονομικές επιτροπές νομαρχιών/ασφαλιστικών ταμείων πριν τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2011, σε τριμελείς υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι η αναπηρία/πάθησή στην οποία αναφέρεται η προηγούμενη Γνωμάτευση, συμπεριλαμβάνεται στις 43 παθήσεις της νέας υπουργικής απόφασης .

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 97 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.