Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Βρούτσης: Δεν έχω καμία αίτηση για ομαδική απόλυση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στα χέρια μου δεν υπάρχει καμία αίτηση για ομαδική απόλυση», διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για τις ομαδικές απολύσεις.

Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε εκτενώς και στο ρόλο του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, καθώς και στο δικαίωμα μίας επιχείρησης να υποβάλει αίτημα για αναδιάρθρωση.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, που μέχρι πρότινος έπαιρνε μία αίτηση για δικαίωμα αναδιάρθρωσης μίας επιχείρησης και δεν την αξιολογούσε, τώρα πλέον, για πρώτη φορά, μπήκαν κριτήρια», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι μία επιχείρηση, για να υποβάλει αίτημα για δικαίωμα αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να έχει πλέον στοιχεία.

Όπως είπε, η επιχείρηση θα πρέπει να φέρει τους ισολογισμούς της, τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες, ποιους απολύει και για ποιο λόγο, το επενδυτικό πλάνο για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή να θέσει και κοινωνικά κριτήρια γι' αυτούς οι οποίοι θα απολυθούν και να φτιάξει ένα κοινωνικό πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.