Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Δουλεύουμε και δε μας πληρώνουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταγγελίες εργαζομένων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ - Τι απαντά ο Οργανισμός στο newsbeast.gr.

Μακροχρόνια άνεργοι που έκαναν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 10.000 θέσεων, εργάζονται, χωρίς να έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους.

Στο δήμο Βριλησσίων, όπως καταγγέλλει στο newsbeast.gr, μια εργαζόμενη μητέρα που ήταν για πολλά χρόνια χωρίς δουλειά, δουλεύει και δεν αμείβεται. «Προσλαμβάνουν τον κόσμο χωρίς να έχουν χρήματα να τον πληρώσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Οι έντεκα εργαζόμενοι που προσελήφθησαν στο συγκεκριμένο δήμο των βορείων προαστίων έπιασαν δουλειά στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο καθαρός μισθός τους είναι περίπου 490 ευρώ για πέντε μήνες, τόσο δηλαδή όσο διαρκεί το πρόγραμμα στο οποίο επιλέχθηκαν. Στις αρχές Ιανουαρίου, οι έντεκα εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλει μία εξ αυτών, έπρεπε να έχουν πληρωθεί για την εργασία τους τον προηγούμενο μήνα. Όμως, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο δήμος της περιοχής καθυστέρησε για περίπου δέκα μέρες να στείλει τις λίστες στον ΟΑΕΔ για να περαστούν τα ονόματα των εργαζομένων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δει ούτε ευρώ στο λογαριασμό τους…

«Μας κοροϊδεύουν»
«Μας είχαν πει ότι από τη στιγμή που θα δοθούν τα στοιχεία, θα πληρωθούμε εντός 48 ωρών. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει λεφτά. Μας κοροϊδεύουν», λέει η καταγγέλλουσα. «Ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν έχουν μειώσει την ανεργία. Παίρνουν ανθρώπους και δεν τους πληρώνουν. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο», συμπληρώνει.

Τα έντεκα άτομα εργάζονται στο δήμο Βριλησσίων στο τμήμα κηπουρικής και θα έχουν απασχόληση μέχρι τον Μάιο, οπότε και λήγει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο πέτυχαν.

Η απάντηση του ΟΑΕΔ
Το newsbeast.gr, μετά τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επικοινώνησε με τον ΟΑΕΔ Αγίας Παρασκευής, που είναι υπεύθυνο για την πληρωμή των έντεκα εργαζομένων. «Έχουν αρχίσει να γίνονται πληρωμές. Είναι όμως μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να έχουμε τα πλήρη δικαιολογητικά από τον Φορέα στον οποίο εργάζονται και στη συνέχεια, να γίνει επεξεργασία για να προχωρήσουμε κι εμείς στις πληρωμές. Η πρώτη πληρωμή ήταν αυτή που καθυστέρηση. Από κει και πέρα, η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη. Από τον επόμενο μήνα, πιστεύουμε, θα πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι», είναι η απάντηση που μας δόθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.