Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβιασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 46χρονης, υπαλλήλου του Ι.Κ.Α. Μυκόνου και 55χρονου ιδιώτη λογιστή, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία πρώην Διευθυντή του Ι.Κ.Α. Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του Ι.Κ.Α., η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην ακροαματική διαδικασία, να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην Διευθυντής δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιασμούς οι οποίοι κλιμακώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, λόγω της εκδίκασης της υπόθεσής του. Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.
Χθες το απόγευμα σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του λογιστή βρέθηκαν 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατόπιν σχετικής παραγγελίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.