Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πηγή σιδήρου τα δημητριακά ολικής άλεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μερίδα μας παρέχει μέχρι και το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο.

Ξέρετε ότι τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης αποτελούν πηγή σιδήρου στην καθημερινότητά μας;

Συγκεκριμένα, μια μερίδα των 30 γραμμαρίων (3-4 κουταλιές της σούπας) μπορεί να μας παρέχει μέχρι και το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σίδηρο ανάλογα με το είδος τους.

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι όταν τα τρόφιμα που αποτελούν πηγές σιδήρου συνδυάζονται με το ασβέστιο, τότε μειώνεται η απορρόφησή του.

Αντιθέτως, η βιταμίνη C δρα συνεργιστικά με το σίδηρο αυξάνοντας την απορρόφησή του.

Μπορείτε, λοιπόν, κάποιες μέρες της εβδομάδας, να καταναλώνετε τα δημητριακά σε συνδυασμό με κομμάτια φρέσκων φρούτων πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως οι φράουλες και τα ακτινίδια, ενώ αν σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε μία μερίδα δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης σε χυμό φρούτων, αντί για γάλα!


Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.