Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ομάδα εργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες θα συσταθεί μεταξύ των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Τη σύσταση της ομάδας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 6ο Φόρουμ Κινητικότητας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ομάδα εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει, ακόμα και σε μια «έξυπνη κάρτα» για κοινή χρήση στα μέσα μαζικής μεταφοράς Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Αθήνα βρίσκεται στην τελική φάση, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να εφαρμοστεί τόσο στα μέσα μαζικής μεταφορά που υπάρχουν όσο και σε αυτά που προγραμματίζεται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό και το τραμ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής επισήμανε ότι η μελέτη για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί και «δεν θα μείνει στα ράφια της βιβλιοθήκης».

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η πιλοτική μελέτη. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ έχει αποφασίσει την προμήθεια 40 μηχανημάτων που θα διαχειριστούν τόσο το συμβατικό όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες λεωφορειακές γραμμές θα τοποθετηθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.