Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑμεΑ: Αποκλεισμένοι και από τις εκκλησίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς ράμπες για τα καρότσια των αναπήρων παραμένουν οι περισσότεροι ναοί. Αποδέκτης έντονης διαμαρτυρίας από εκκλησιαζόμενο ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Περιπέτεια αποδεικνύεται η πρόσβαση στις περισσότερες εκκλησίες για τους πιστούς με κινητικά προβλήματα, αφού ελάχιστες είναι αυτές στις οποίες έχουν τοποθετηθεί ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για μια απόλυτα υποτιμητική κατάσταση που τους αναγκάζει να βασιστούν στην καλοσύνη των άλλων πιστών οι οποίοι τους μεταφέρουν στα χέρια για τους βάλουν στην εκκλησία.


Τις περισσότερες φορές μένουν σιωπηλοί. Την περασμένη Κυριακή ωστόσο, ένας πιστός ο οποίος παρακολούθησε την λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα του Πειραιά χάρη στη βοήθεια των συνανθρώπων του, διαμαρτυρήθηκε έντονα στον μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί ράμπα.

Εκκλησίες, όπως η Αγία Παρασκευή και η Παναγία Φανερωμένη στον Χολαργό, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα, αφού υπάρχει μέριμνα για όσους κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια. Σε άλλες μεγάλες εκκλησίες της Αθήνας, όμως, όπως η Μητρόπολη, ο Άγιος Διονύσιος στη Σκουφά, ο Άγιος Παντελεήμονας και ο Άγιος Λουκάς στην Αχαρνών, οι ανάπηροι δεν έχουν καμία επιλογή. Θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια ή θα πρέπει να μείνουν σπίτι τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.