Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Σκληρή διαπραγμάτευση σε 5 σημεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Mε στόχο να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2014 με τη λήψη διαρθρωτικού χαρακτήρα μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τους επικεφαλής των ελεγκτών για έναν καθοριστικό γύρο διαπραγματεύσεων.

Πέντε είναι τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα στα οποία θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις:

1. Το δημοσιονομικό κενό του 2014 με την ελληνική κυβέρνηση να το τοποθετεί στο 1,3 δισ. ευρώ και την τρόικα στο 1,8 δισ. ευρώ.

2. Το νέο σχέδιο για την φορολογία των ακινήτων που δεν καλύπτει τον εισπρακτικό στόχο των 2,9 δισ. ευρώ που θέτουν οι δανειστές. Στο ίδιο νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθεί και η μείωση του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το ρεπορτάζ της Realnews



3. Η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με την τρόικα να επιμένει για λουκέτο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

4. Το καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών με τους ελεγκτές να πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση. (Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε το ρεπορτάζ της Realnews)

5. Η κινητικότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Kατά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει μέτρα και παρεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κενού χωρίς την λήψη μέτρων που θα πλήξουν μισθούς και συντάξεις.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιονομικού κενού (600 εκατ. ευρώ) θα καλυφθεί με παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας, με μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και περικοπές επικουρικών συντάξεων.

Επιπλέον αυτών, τα μέτρα που θα προτείνει η ελληνική πλευρά είναι η επίσπευση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ και τους φορείς που δεν εφαρμόζεται, οι οριζόντιες περικοπές δαπανών σε υπουργεία, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών και η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.