Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οκταμελής οικογένεια ζει σε ένα δωμάτιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παντρεύτηκαν και απέκτησαν έξι παιδιά. Ζούσαν αξιοπρεπώς μέχρι που η οικονομική κρίση «χτύπησε» την πόρτα τους.

Ο 36χρονος Κώστας, η σύζυγός του Μαριάννα και τα έξι παιδιά τους ζουν στην παραθαλάσσια περιοχή της Στροφυλιάς Ανεμοχωρίου σε ένα δωμάτιο, χωρίς νερό και ρεύμα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.



Όπως αναφέρει το patrisnews, η οικογένεια αντεπεξέρχεται δύσκολα στις υποχρεώσεις της και μάλιστα που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές βιοτικές ανάγκες των παιδιών τους.

Ο Κώστας εκτρέφει ζώα και το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι η πώληση του κρέατος και του γάλακτος. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος: « «Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχασα πολλά ζώα. Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου μόνο 100 αιγοπρόβατα, τα οποία μου προσφέρουν ένα εισόδημα που δεν αρκεί για την επιβίωση της οικογένειάς μου. Τα ζώα έχουν τα δικά τους έξοδα, ενώ οι τιμές του κρέατος και του γάλακτος είναι πολύ χαμηλές. Αναγκάζομαι να ζητάω χρήματα για να μπορέσω να πάρω γάλα στο μωρό. Έχω αποκτήσει έξι παιδάκια, πίστευα ότι θα τα καταφέρω οικονομικά. Το μεγαλύτερο είναι επτά ετών και το μικρότερο τεσσάρων μηνών».

Η γυναίκα του από την άλλη δεν έχει καμία απολύτως πηγή εισοδήματος. Σημαντική βοήθεια αποτελούσε το επίδομα πολυτέκνων που λάμβανε ανά δίμηνο. Όπως ανέφερε η μητέρα των παιδιών «μας έχουν κόψει το επίδομα πολυτέκνων πάνω από ένα χρόνο, ήταν μία σημαντική βοήθεια για εμάς αυτό το ποσό».

Σύμφωνα με το patrisnews, η οικογένεια ζει σε ένα δωμάτιο και τα μέλη της μοιράζονται τρία κρεβάτια. Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό και έτσι το μεταφέρουν με κουβάδες από το αρδευτικό κανάλι στο οποίο διαλύουν ακόμα και την σκόνη του μωρού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.