Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Εκτός σχολείου για τη… γενειάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα βρετανικό Καθολικό σχολείο απαγόρευσε σε δύο μουσουλμάνους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα επειδή αρνήθηκαν να ξυρίσουν τις γενειάδες τους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο 14χρονοι μαθητές υποχρεώθηκαν για περίπου έναν μήνα να μελετούν μόνοι τους στο Γυμνάσιο Μάουντ Καρμέλ του Άκριγκτον, στη βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με την εφημερίδα Λάνκασιρ Τέλεγκραφ.

Συγγενείς των παιδιών είπαν στην εφημερίδα ότι για θρησκευτικούς λόγους δεν ήταν δυνατόν να ξυρίσουν τα γένια τους και ότι αυτό που έγινε ήταν μια "κατάφωρη διάκριση" σε βάρος τους.

Ωστόσο, ο διευθυντής του σχολείου, Ξαβιέ Μπόουερς, απέρριψε την κατηγορία λέγοντας ότι οι μαθητές οφείλουν να τηρούν τον κανονισμό του ιδρύματος ο οποίος εκτός των άλλων, απαγορεύει στα παιδιά να φορούν κοσμήματα, να βάφουν τα μαλλιά τους ή να βάζουν μέικ-απ.

"Δεν πήραμε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Πέρασα πολλές ώρες ερευνώντας το ζήτημα και μιλώντας με πρεσβύτερους μουσουλμάνους. Το Κοράνι δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο για τις γενειάδες. Τα αγόρια αυτά έκαναν μια επιλογή. Όσο ανεκτικοί και αν είμαστε, οφείλουμε να τηρούμε τους κανονισμούς", τόνισε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.