Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ηπιότερος ο φόρος ακινήτων για τα αγροτεμάχια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γ. Στουρνάρας: Θέλουμε να εισπράξουμε λιγότερα από περισσότερους.

Πιο δίκαιος και πιο αναλογικός θα είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα τεθεί ισχύ από το 2014, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θέλουμε να εισπράξουμε λιγότερα από περισσότερους δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει ηπιότερη επιβάρυνση των αγροτεμαχίων μέσω του νέου ενιαίου, ενώ ο στόχος των εσόδων που θα προέλθουν από αυτόν τοποθετείται στα 2,850 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, παράλληλα με τη θέσπιση του ενιαίου φόρου ακινήτων να υπάρξει μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα στις 18 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της για τις αμυντικές βιομηχανίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.