Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο επίκεντρο η τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

«Τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι ορατά, αλλά η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης, ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας».

Αυτό τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της σημερινής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η οποία επικεντρώθηκε στην ψηφιακή οικονομία, την καινοτομία και τις υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται στο κείμενο των τελικών συμπερασμάτων οι τομείς αυτοί παρέχουν ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης και απασχόλησης, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρείχε συγκεκριμένη καθοδήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε επίσης διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Προέβη σε απολογισμό της εφαρμογής των πρωτοβουλιών που δρομολογήθηκαν τον Ιούνιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και συμφώνησε πρόσθετα μέτρα. Έδωσε επίσης νέα ώθηση στη βελτίωση της νομοθεσίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πραγματοποίησε διεξοδική συζήτηση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Επικεντρώθηκε ιδίως στην ενίσχυση του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και στην ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης. Όπως αποφασίσθηκε τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει σε όλα αυτά τα ζητήματα τον ∆εκέμβριο, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τέλος τη βαθιά λύπη του για τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Μεσόγειο, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, και αποφάσισε να εντείνει τη δράση της Ένωσης ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγωδίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.