Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Ανάσα» για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επίδομα ανεργίας με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις θα δικαιούνται από τον επόμενο μήνα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς το επίδομα θα καταβάλλεται και σε ελεύθερους επαγγελματίες που είναι στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους στα Ταμεία.

Το επίδομα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ τον μήνα και η διάρκεια καταβολής τους κυμαίνεται από 3 έως 9 μήνες (δηλαδή συνολικά καταβάλλονται από 1.080 έως 3.240 ευρώ). Η αρχική ρύθμιση έδινε το δικαίωμα επιδότησης μόνο σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν είχαν οφειλές στα Ταμεία.

Αυτό περιόριζε σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων, καθώς λόγω και της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τώρα υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα 6.999 άτομα και τελικά εγκρίθηκαν μόνο 3.975 επιδόματα (καθώς οι υπόλοιποι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις).

Ωστόσο τώρα με νέα απόφαση του υπουργού Εργασίας θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του επιδόματος και σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες προχωρούν στ ρύθμιση οφειλών.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.