Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ενυδάτωση του δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμβουλές για αναζωογόνηση και φροντίδα του δέρματος.

Όσο προσεκτικοί και αν είμαστε κάτω από τον ήλιο, το δέρμα μας μετά την ηλιοθεραπεία χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση. Τα παρακάτω βήματα θα μας βοηθήσουν να το ενυδατώσουμε και να το αναζωογονήσουμε.

Αρχικά, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα ήπιο αφροντούς (ιδανικά να έχει ουδέτερο ph) για να μην ερεθίζουμε περισσότερο το δέρμα μας.

Μετά το ντους, απλώνουμε στο σώμα μας μια κρέμα που περιέχει αλόη ή καλέντουλα, τα «φυτά των πρώτων βοηθειών», τα οποία ενυδατώνουν την επιδερμίδα, ανακουφίζουν από κοκκινίλες και ερεθισμούς, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και επιταχύνουν την ανάπλαση.

Στην τσάντα μας έχουμε πάντα ένα σπρέι ιαματικού νερού, στο οποίο έχουμε προσθέσει φύλλα από αντιοξειδωτικό τσάι και ψεκάζουμε συχνά το πρόσωπό μας. Για έξτρα δροσιά, το φυλάμε στο ψυγείο. Το βράδυ, πριν κοιμηθούμε, απλώνουμε ένα σέρουμ εντατικής ενυδάτωσης που αναπληρώνει τα ποσοστά υγρασίας, τα οποία χάνονται κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο.

Για έξτρα ενυδάτωση, εφαρμόζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα μια σπιτική μάσκα αναδόμησης με υλικά που θα βρούμε στην κουζίνα μας. Δυο από αυτά είναι το μέλι και το γιαούρτι που έχουν ισχυρές αναδομητικές ιδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες, λιπίδια, βιταμίνη Α και βιταμίνη Β2, ενώ διαθέτει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, ενώ το μέλι αυξάνει την άμυνα της επιδερμίδας, τη θρέφει, και κλειδώνει την υγρασία των κυττάρων. Η συνταγή της μάσκας έχει ως εξής: Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και αφήνουμε 10 με 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.