Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Προβλήματα για την κινητικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να κλείσει εδώ και τώρα το μέτωπο της κινητικότητας στο Δημόσιο ως προς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα για τα τέλη Σεπτεμβρίου, θέλει ο Αντώνης Σαμαράς πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, καθώς τα περιθώρια για άλλη μία φορά είναι ιδιαίτερα στενά για την κυβέρνησή του.

Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα προλάβει τα χρονοδιαγράμματα για τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη του έτους, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και συνδέονται ευθέως και με την αναταραχή που υπάρχει στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι πανεπιστημιακές αρχές αρνούνται πεισματικά να δώσουν τους καταλόγους αξιολόγησης για το διοικητικό προσωπικό και το υπουργείο Παιδείας έχει μόλις λίγες ημέρες (15 Σεπτεμβρίου) διορία για να παραλάβει τα στοιχεία και να προχωρήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στην υγεία με τον Α. Γεωργιάδη να προειδοποιεί πως κινδυνεύουν με απόλυση όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για να ενταχθούν στην κινητικότητα. Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «παίρνουν στον λαιμό τους» εργαζόμενους δημοσίων νοσοκομείων όταν τους παρακινούν να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία κινητικότητας. «Όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και στο τέλος και να απολυθούν», τόνισε.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός ως προς το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα «οριζόντιο κοινωνικό μέτωπο» που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία της κινητικότητας που αποτελεί ένα από τα πλέον βασικά προαπαιτούμενα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από την συνάντηση που θα έχει σήμερα η ΟΛΜΕ με εκπροσώπους από τον χώρο της υγείας και της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σαμαράς συγκαλεί σήμερα (13:00) το συμβούλιο κυβερνητικής μεταρρύθμισης όπου θα «κλειδώσει» η κατάργηση των 1.900 και πλέον οργανικών θέσεων του Δημοσίου. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του να είναι απολύτως συνεπείς στα στοιχεία των υπουργείων τους και τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, για την κυβέρνησή του είναι πως στο κοινωνικό πεδίο έχει αρχίσει ήδη να δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, εργαζομένους στην υγεία και δημάρχους -μέτωπο που σε αρκετές περιπτώσεις έχει και την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τους εκπροσώπους του στα συνδικαλιστικά όργανα των κλάδων.

Η χθεσινή απόφαση των δασκάλων να μην ακολουθήσουν την ΟΛΜΕ στη σκληρή γραμμή των επαναλαμβανόμένων απεργιών, είναι μία σημαντική «ανάσα» για την κυβέρνηση που εκτιμά ότι τελικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να δημιουργήσει μία κοινή γραμμή αντίδρασης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αντίδρασης στους κόλπους μαθητών και φοιτητών.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.