Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πενθήμερες απεργίες την επόμενη εβδομάδα.

Συνεχίζονται από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου οι 48ωρες απεργίες που έχουν κηρύξει οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αντιδρούν κατά της διαθεσιμότητας.

Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν επίσης την άλλη εβδομάδα σε πενθήμερες απεργίες (μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου).

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας. Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας η απόφαση για αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος ελήφθη από τη Σύγκλητο, η οποία ανακοίνωσε ότι η διαθεσιμότητα «παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, και εμποδίζει την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος». Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, ακόμη και με βάση τα κριτήρια που έθεσε το ίδιο το υπουργείο όχι μόνο δεν έχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας αλλά, αντίθετα, εμφανίζονται ελλείψεις τουλάχιστον 485 υπαλλήλων.

Στο Πολυτεχνείο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος ΔΕΠ (πανεπιστημιακοί) του ΕΜΠ αποφάσισε απεργία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στα μέτρα κινητικότητας. «Το ΕΜΠ δεν μπορεί να λειτουργήσει με τέτοια μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.