Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ραδιενεργές ουσίες σε αποστραγγιστικό αγωγό εντόπισε η Tepco

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αγωγός συνδέεται απευθείας με τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Tokyo Electric Power (Tepco), η εταιρεία που διαχειρίζεται τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ραδιενεργές ουσίες σε έναν αποστραγγιστικό αγωγό που συνδέεται απευθείας με τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μολυσμένο νερό μπορεί ακόμη και να έχει φτάσει στην θάλασσα.

Μια περιεκτικότητα σε ραδιενεργές ουσίες 220 μπεκερέλ καταμετρήθηκε σε δείγματα που ελήφθησαν χθες από αυτόν τον αποστραγγιστικό αγωγό, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή, διευκρίνισε η Tepco.

Το επίπεδο αυτό είναι πολύ πιο αυξημένο από αυτό δειγμάτων που είχαν ληφθεί την Τρίτη από τον ίδιο αποστραγγιστικό αγωγό, ο οποίος συνδέει την θάλασσα με μια ζώνη στην οποία βρίσκονται οι δεξαμενές αποθήκευσης άκρως ραδιενεργού ύδατος. Η Tepco είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι 300 τόννοι άκρως ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από μία από τις δεξαμενές αυτές του σταθμού.

Υπάλληλοι πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού αντίθετα προς την ροή του αγωγού για πολλές ημέρες και η Tepco υποψιάζεται ότι το νερό πέρασε ανάμεσα από τα σακιά με την άμμο που είχαν τοποθετηθεί προς την κατεύθυνση της ροής για να εμποδιστεί η κάθοδος του μολυσμένου ύδατος προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μερικές ημέρες μετά την δήλωση που έκανε το Σάββατο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε κατά την τελική παρουσίαση της υποψηφιότητας του Τόκιο, το οποίο επελέγη το Σαββατοκύριακο για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ότι οι διαρροές ραδιενεργού ύδατος στην Φουκουσίμα περιορίζονται στα 0,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το λιμάνι του σταθμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.