Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μυστικά για να πίνετε νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βοηθά στην πέψη, αποβάλλει τοξίνες, ενυδατώνει.

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, καθώς αυτό βοηθά στην πέψη, αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, ενυδατώνει το δέρμα και πιθανόν συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Πώς θα καταφέρετε να πίνετε όμως όσο χρειάζεται την ημέρα; Ακολουθήστε αυτά τα μυστικά.

Προσθέστε γεύση
Σας φαίνεται βαρετή η γεύση του νερού; Βάλτε φέτες από αγγούρι, πορτοκάλι, λεμόνι ή lime. Τα βατόμουρα ή οι φράουλες το κάνουν πιο γλυκό και το διατηρούν δροσερό, ενώ η φρέσκια μέντα το κάνει πιο αναζωογονητικό. Οι επιλογές είναι πολλές. Επιλέξτε όποια σας αρέσει.

Βάλτε ένα στόχο
Δεν είστε σίγουροι ότι πίνετε αρκετό νερό την ημέρα; Βάλτε ένα συγκεκριμένο στόχο (π.χ. 2 λίτρα) και παρακολουθήστε την πορεία σας στη διάρκεια της ημέρας. Έχετε ένα σημειωματάριο στο γραφείο ή ένα μικρό λευκό πίνακα στο ψυγείο, ώστε να θυμάστε συνεχώς το στόχο σας.

Πάρτε το μαζί σας
Το μεγαλύτερο πρόβλημά είναι ότι το ξεχνάτε; Τότε έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ώστε να πίνετε συνεχώς στη διάρκεια της μέρας. Βάλτε ένα μπουκάλι στο γραφείο και ένα στην τσάντα σας και θα θυμάστε συνεχώς ότι πρέπει να πιείτε!

Πίνετε ένα ποτήρι με κάθε γεύμα
Αν προτιμάτε να πίνετε χυμό ή αναψυκτικό με τα γεύματα, δοκιμάστε να τα αντικαταστήσετε με νερό. Αν σας φαίνεται δύσκολο, κάντε την αντικατάσταση σε ένα ή δύο γεύματα την ημέρα ή πίνετε το μισό από το συνηθισμένο αναψυκτικό σας και υποκαταστήστε το άλλο μισό με νερό.

Το μυστικό
Το Ίδρυμα Ιατρικής (ΙΟΜ) – ο συμβουλευτικός οργανισμός των ΗΠΑ σε θέματα υγείας και Ιατρικής- συνιστά να καταναλώνουν οι άντρες κάτι λιγότερο από 3 λίτρα (περίπου 13 φλιτζάνια) υγρών την ημέρα και οι γυναίκες 2,2 λίτρα (περίπου 9 φλιτζάνια). Ανεξαρτήτως αυτών των συστάσεων, όμως, θα ξέρετε ότι πίνετε αρκετά υγρά εάν σπανίως νιώθετε δίψα και εάν ενώ το χρώμα των ούρων σας είναι διαφανές ή υποκίτρινο. Αν διψάτε πολύ και τα ούρα σας είναι κίτρινα ή σκουροκίτρινα, αυξήστε την κατανάλωση νερού.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.