Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

«Όχι» στο κλείσιμο του «Λοιμωδών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία στις 7 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας, κατά του λουκέτου στο νοσοκομείο «Ειδικών Παθήσεων» (πρώην Λοιμωδών).

Το ραντεβού για την κινητοποίηση έχει δοθεί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη με Διαγόρα, από όπου θα ακολουθήσει πορεία και συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής-μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Τούμπας είναι αντίθετοι στην αλλαγή χρήσης του εξειδικευμένου νοσοκομείου που θα γίνει άμεσα. Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας προβλέπουν ότι το νοσοκομείο μετονομάζεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου Τούμπας και στο εξής θα παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες.

Οι κλινικές του θα μετακομίσουν και το προσωπικό του θα μετακινηθεί σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο σχεδιάζει να «εκκενώσει» το νοσοκομείο από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Τι θα αλλάξει; Η παθολογική κλινική του, μαζί με τους γιατρούς της αλλά και το προσωπικό των 38 ατόμων θα μετακομίσει στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Για το λόγο αυτό, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική διαπιστωτική πράξη. Άλλα 19 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού μετακινούνται στο ΑΧΕΠΑ. Η παιδιατρική κλινική συγχωνεύεται με τις δυο παιδιατρικές του Ιπποκράτειου, όπου αναμένεται να μεταφερθεί και το αντίστοιχο προσωπικό. Στο νεοσύστατο κέντρο υγείας θα παραμείνουν ωστόσο εργαστήρια και άλλες υπηρεσίες.

Στα σχέδια αυτά αντιδρά η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες τονίζει ότι το κλείσιμο του Ειδικών Παθήσεων προωθείται παράλληλα με τα λουκέτα σε «Παναγία» και Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων καθώς και με την υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όπως υπογραμμίζουν, οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν μείωση κλινών για τους πολίτες που θα τις έχουν ανάγκη και θα αναγκαστούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας, λόγω της διάλυσης του δημόσιου. Όλα αυτά, προσθέτει η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις εργαζομένων, το «κόψιμο» φαρμάκων και εξετάσεων και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.

Τα μέλη της καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα της για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, παίρνοντας μέρος στη διαμαρτυρία που διοργανώνεται σήμερα, καθώς και στη συγκέντρωση στη ΔΕΘ, με το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.