Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Οργώνουν τα σύνορα... με τα πόδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς περιπολικά λόγω βλάβης οι συνοριοφύλακες.

Παρατηρούν, καταγράφουν, ενημερώνουν, χωρίς όμως να μπορούν να επεμβαίνουν και να αποτρέπουν. Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητα των συνοριακών φυλάκων που υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως αναφέρουν τα «Παραπολιτικά» πάνω από το 85% των οχημάτων που έχουν στη διάθεσή τους είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακινητοποιημένα σε μάντρες.

Τα περισσότερα δε από αυτά χρονολογούνται από το 2000 και έχουν διανύσει πάνω από 700.000 χιλιόμετρα.

Στον Έβρο όπως αναφέρει η εφημερίδα υπάρχουν περίπου 200 αυτοκίνητα με τα 180 από αυτά να χρειάζονται άμεσα επισκευή με αποτέλεσμα να είναι παρατημένα σε διάφορους χώρους γύρω από τα τμήματα των υπηρεσιών δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για τις επισκευές.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών. Από τα 55 οχήματα που βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας είναι ενεργά μόλις τα τέσσερα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των συνεργείων που μέχρι πρόσφατα είχαν αναλάβει τη συντήρηση των οχημάτων πλέον αρνούνται να συνεχίσουν τη συνεργασία, καθώς θα πρέπει να προπληρώσουν τα ανταλλακτικά και να πάρουν τα χρήματα μετά από έξι μήνες από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.