Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Νέες μειωμένες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δικαιούνται άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες μειωμένες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δικαιούνται άτομα με αναπηρία, οι συνοδοί και τα αναπηρικά τους οχήματα.

Νέες μειωμένες τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δικαιούνται άτομα με αναπηρία, οι συνοδοί και τα αναπηρικά τους οχήματα Υπογράφηκε Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για άτομα με κινητικές και νοητικές αναπηρίες, αυτισμό, σύνδρομο Down, για τους συνοδούς τους και για αναπηρικά οχήματα που τυχόν έχουν στην κατοχής.

Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 που εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.Ε.Ν. & Ν.Π.) με Αρ. Πρωτ.3324.1/01/13 και με θέμα: «Καθορισμός υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας στα Ε/Γ και Ε/Γ‐Ο/Γ συμβατικά και ταχύπλοα», καθορίζεται η έκπτωση 50% στην ισχύουσα τιμή του εκάστοτε ναύλου και ισχύει σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξάρτητα από τον τρόπο δρομολογήσεως, ως εξής:


Μείωση ναύλου κατά 50% (για οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο δικαιούχος). Δικαιούχοι θεωρούνται τα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, με την επίδειξη σχετικής απόφασης των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή των Υγειονομικών Επιτροπών της αρμόδιας διοικητικής αρχής ή ασφαλιστικού φορέα (εφόσον η ημερομηνία ισχύος τους δεν έχει λήξει). 


Μείωση ναύλου κατά 50% (στην ίδια θέση με αυτή του δικαιούχου) δικαιούνται οι συνοδοί των ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, εφόσον ο δικαιούχος είναι άτομο με παραπληγία - τετραπληγία, τύφλωση, νοητική αναπηρία αυτισμό, σύνδρομο Down. Εάν ο μεταφορέας απαιτήσει συνοδεία για το άτομο με μειωμένη κινητικότητα, τότε ο συνοδός του ατόμου αυτού μεταφέρεται δωρεάν [άρθρο 4, Ν.3709/2008 (ΦΕΚ Α’ 213), άρθρο 35, Ν.4150/2013 (ΦΕΚ Α ́102)].


Για τα αναπηρικά Ι.Χ. επιβατικά οχήματα (συνοδευόμενα από το δικαιούχο και φέροντα ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου ή δελτίο στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ) δικαιούνται μείωση ναύλου κατά 50%. Επισημαίνεται δε, στην ίδια Υπουργική Απόφαση ότι, οι παραπάνω εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, δεν ισχύουν για μετακινήσεις με Ταχύπλοα/Δυναμικώς Υποστηριζόμενα πλοία, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, εάν οι συγκοινωνιακές ανάγκες τις συγκεκριμένες ημέρες καλύπτονται και από συμβατικό πλοίο.



Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.