Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αποστέλλεται σύντομα νέα «φουρνιά» εκκαθαριστικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε και η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2011.

Η 4η εκκαθάριση Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συνολικά με την 4η εκκαθάριση έχουμε τα εξής αποτελέσματα: 1.033.280 εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, 587.994 είναι μηδενικά και 472. 599 πιστωτικά.

Υπενθυμίζεται πως οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν την δήλωση. Το ενδεικτικό εκκαθαριστικό θα αντικατασταθεί από το οριστικό από την 01/08/2013 και μετά.

Συγχρόνως, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση του ΦΑΠ 2011 με την δεύτερη αποστολή των εκκαθαριστικών:

Ο ΦΑΠ 2011 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τον Αύγουστο 2013. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό θα αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9 εντός της ημέρας.

Η υποβολή των δηλώσεων Φυσικών Προσώπων «συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, «και υπολογίζεται πως εντός της εβδομάδας θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Καθημερινά πάνω από 150.000 δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με τις συνολικές υποβολές να έχουν ξεπεράσει τα 3,3εκ.

Τέλος, και σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να προσκομίσουν στην ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, ενημερώνουμε πως φέτος, με την κατάργηση της χρονοβόρας διαδικασίας καταστάσεων επεξεργασίας ο φόρτος στις ΔΟΥ θα είναι σημαντικά μειωμένος, ενώ με τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, οι φορολογούμενοι που καλούνται να στείλουν δικαιολογητικά είναι σημαντικά λιγότεροι (δείγμα 86.000 σε άνω των 3,3εκ. υποβολών δηλαδή 2,5% περίπου).

Υπενθυμίζουμε πως κάθε χρόνο από υποβολές με λανθασμένα στοιχεία ή μη υπαρκτές παρακρατήσεις, πραγματοποιούνται αχρεώστητες επιστροφές φόρου οι οποίες, μέσω ακριβώς αυτών των διαδικασιών, θα είναι σημαντικά μειωμένες φέτος», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.