Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η εφορία θα... σηκώνει καταθέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αυτόματες αναλήψεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου θα προχωρούν οι φορολογικές αρχές από το φθινόπωρο, βάσει του νέου αναθεωρημένου Μνημονίου που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, κατόπιν μιας νέας συμφωνίας με την τρόικα των δανειστών!

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα καταργηθεί ουσιαστικά η διάταξη που προβλέπει το ακατάσχετο των μισθών και των συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα.

Οι φορολογικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν ποσά από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, χωρίς να εξετάζουν από που προέρχονται τα υπόλοιπα αυτά, δηλαδή χωρίς να ενδιαφέρονται αν πρόκειται για ποσά μισθών ή συντάξεων κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των οφειλετών! Στόχος του μέτρου είναι να επιταχυνθεί η είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται «εισπράξιμα».

Στο κείμενο του νέου Μνημονίου, που υπέγραψε, πριν από λίγες μέρες ο κ. Στουρνάρας, προβλέπεται η λήψη άμεσων και αυστηρών μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία διογκώνονται κάθε μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.