Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

8 πράγματα που κάνουν όσοι έχουν ευτυχισμένες σχέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια καλή σχέση όχι μόνο βελτιώνει τη ζωή μας αλλά μπορεί ακόμα και να ενισχύσει ακόμα και την υγεία μας αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ολόκληρη τη ζωή μας. Μοιάζει να είναι το βασικό συστατικό της ανθρώπινης ευτυχίας. Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να έχουμε υγιείς σχέσεις;

Γράφει ο θεραπευτής ειδικός σε ζητήματα αυτογνωσίας, Μάθιου Μάνινγκ

Σκληρή δουλειά και καλό κοινωνικό περιβάλλον .

Μπορεί το να παντρευτεί κανείς ή το να είναι μέλος μιας οικογένειας να είναι το πιο εύκολο πράγμα απαιτείται όμως δουλειά για να παραμείνει κανείς παντρεμένος ή να διατηρήσει στενές σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς του. Τα ζευγάρια που παραμένουν μαζί χρειάζονται κοινωνική υποστήριξη. Αυτή μπορεί να προέρχεται από την οικογένεια ή τους φίλους. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις ενισχύουν τους δεσμούς. Γνωρίζοντας και καταγράφοντας τους συγγενείς του άλλου τα ζευγάρια δένονται περισσότερο μεταξύ τους. Εξάλλου με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα το οικογενειακό ιστορικό του συντρόφου σας αλλά και τις παραξενιές της οικογένειάς του.

Συνέπεια

Η οικειότητα έχει να κάνει με το κατά πόσο αισθάνεσθε ότι σας κατανοούν, σας αποδέχονται σας νοιάζονται και σας αγαπούν οι άνθρωποι που παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Τι χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτό; Η συνέπεια βοηθά τα ζευγάρια στη σχέση τους. Η συνέπεια σε τομείς όπως η στοργή, η γενναιοδωρία, το να μοιράζεσθε σκέψεις και συναισθήματα , η εμπιστοσύνη θα κάνει πιο δυνατή αλλά και πιο βαθιά μια σχέση.

Αφοσίωση

Πρόκειται για το θεμέλιο μιας σταθερής σχέσης. Έχει ν ακάνει με το να είστε παρόντες όταν χρειάζεται και να προλαμβάνετε τις ανάγκες του άλλου. Πρέπει να ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας και να είστε διατεθειμένοι να κοπιάσετε για να εμβαθύνετε τη σχέση σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε ελαττώματα. Οι σύντροφοι που είναι πραγματικά αφοσιωμένοι ο ένα στον άλλο αναπτύσσουν μεταξύ τους δεσμούς φιλίας και μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Η αγάπη πρέπει να είναι δυνατή για να αντέξει και τα καλά πρέπει να υπερβαίνουν τα κακά.

Εμπιστοσύνη.

Σημαίνει να μπορείτε να βασίζεστε ο ένας στον άλλο και να γνωρίζετε ότι ο άλλος θέλει μόνο το καλό σας. Σημαίνει να μπορείτε να μοιράζεσθε τα πιο ενδόμυχα συναισθήματα τους φόβους τις ελπίδες, τα μυστικά σας και να γνωρίζετε ότι εν θα καταχραστούν.

Αποστασιοποίηση

Η υπερβολική αποστασιοποίηση μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση αλλά η έλλειψή της μπορεί να σας κάνει να ασφυκτιάτε. Κάθε άνθρωπος πρέπει να αναπτύσσει ξεχωριστά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες για να εμπλουτίζει το χρόνο που περνά με τον σύντροφό του. Οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν και καλό είναι να επιμείνετε στο τι σας αρέσει και τι όχι. Σεβαστείτε όμως τα ενδιαφέροντα του συντρόφου σας και το χρόνο που χρειάζεται για να συναναστρέφεται τους φίλους τοθ. Να σέβεστε πάντα τα πιστεύω του άλλου γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι που να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Επικοινωνία, κατανόηση, συγχώρεση

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να μοιράζεσθε τη λύπη το θυμό σας, τη χαρά, τις ελπίδες, τα όνειρά σας. Αν μοιραστείτε όμως ακόμα και τις αδυναμίες σας και προσφέρετε αλλά και λάβετε κατανόηση, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη οικειότητα με τον άλλο. Το να ακούτε δίχως να κριτικάρετε είναι από τα πιο δύσκολα αλλά και από τα πιο σημαντικά συστατικά μιας υγιούς σχέσης. Επίσης είναι σημαντικό να ζητάτε συγνώμη ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Εύθυμη διάθεση

Τα χιούμορ και η καλή διάθεση θα σας προσφέρουν χαρά και θα απαλύνουν τις εντάσεις στη σχέση σας. Δοκιμάστε να είστε πιο αυθόρμητοι, να κάνετε αστεία και εκπλήξεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Το ζευγάρι που γελά μένει ενωμένο. Βάλτε το χιουμορ στο σπίτι σας και μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά.

Χρόνος.

Αφιερώστε χρόνο στον σύντροφό σας και φροντίστε να έχει προτεραιότητα στη ζωή σας. Είναι και ο καλύτερος τρόπος να του αποδείξετε ότι προσδίδετε αξία στη σχέση σας, δημιουργείτε εμπειρίες και αναμνήσεις που θα στηρίξουν τη σχέση μελλοντικά


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.