Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δημόσιο-«Ακίνητη» κινητικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε και επίσημα στην πρώτη συνάντηση που είχε με την τρόικα το αίτημα για παράταση δύο μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσα σε 48 ώρες να έχει έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα του νέου υπουργού για το επίμαχο θέμα της κινητικότητας. Έτσι κλείστηκε και νέο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών για την Τετάρτη.

Η τρόικα φέρεται να άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης ηγεσίας και του Αντ. Μανιτάκη για τους πολύ αργούς ρυθμούς του συγκεκριμένου μέτρου καθώς μετά από 7 μήνες ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους μετέφερε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Λίγο μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να πω τίποτε». Πάντως, συμπλήρωσε ότι «ήταν μια μακρά, εποικοδομητική συζήτηση. Άκουσαν με πολύ προσοχή αυτά που είχαμε να πούμε».

Τα επιχειρήματα «όπλα» της νέας ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο πρώτος στόχος των απολύσεων επετεύχθει καθώς με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου και η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Δ. Βαρτζόπουλος είπε «σχεδόν κανένα πρόβλημα».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.