Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Φουκουσίμα: Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας κοντά στη θάλασσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εταιρεία TEPCO, που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σε υπόγεια ύδατα που συλλέχθηκαν από φρεάτιο κοντά στον αντιδραστήρα 1, ανιχνεύθηκαν ραδιενεργές ουσίες που εκλύουν ακτίνες βήτα.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι επλήγη από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011.

Όπως ανακοίνωσε η TEPCO, στο νερό που ελήφθη την Παρασκευή από το φρεάτιο, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους αντιδραστήρες και τη θάλασσα, ανιχνεύθηκαν ραδιενεργές ουσίες, όπως στρόντιο, σε επίπεδα 3.000 μπεκερέλ ανά λίτρο, δηλαδή συγκεντρώσεις 100 φορές υψηλότερες από το νόμιμο όριο των 30 μπεκερέλ.

Το συγκεκριμένο φρεάτιο βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση από τον ωκεανό από τα συνολικά τέσσερα φρεάτια παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για δειγματοληψία.

Σημειώνεται ότι στο νερό ανιχνεύθηκαν και υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου τριτίου, κάτι που εντείνει τους φόβους για διαρροή ραδιενεργών ουσιών στη θάλασσα.

«Είναι αλήθεια ότι σε υπόγεια ύδατα που ελήφθησαν κοντά στη θάλασσα ανιχνεύθηκε ραδιενεργή μόλυνση, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν το μολυσμένο νερό έφτασε στη θάλασσα», δήλωσε εκπρόσωπος της TEPCO σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.