Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Τη γιαούρτωσαν γιατί τους χρωστούσε χρήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο «πλαίσιο εργασιακών διεκδικήσεων».

Άρχισαν και τα... γιαουρτώματα λόγω στάσης πληρωμών! Ποιος να το περίμενε ότι η κρίση θα οδηγούσε ακόμα και σε τέτοια κρούσματα με «στόχους» όχι πολιτικά πρόσωπα, αλλά εργοδότες οι οποίοι αποδεικνύονται αφερέγγυοι και λόγω έλλειψης εσόδων δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους υπαλλήλους τους.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με θύμα 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος και πρώην σύζυγος γνωστού επιχειρηματία της Αχαΐας, όπως γράφει ο «Κόσμος» και αναδημοσιεύει το thebest.gr. Εδώ και μήνες έχουν αρχίσει τα έντονα οικονομικά προβλήματα στην επιχείρησή της.

Από εκεί που η ίδια ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της, άρχισε να πληρώνει έναντι μισθών στους υπαλλήλους και κάποια στιγμή έφθασε να οφείλει περισσότερο και από πέντε μήνες στον καθένα. Οι εργαζόμενοι ακολούθησαν διαδικασίες μέσω συνδικαλιστικών οργάνων για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, αλλά μάταια. Απείλησαν ακόμα και με δικαστικές διενέξεις, αλλά πάλι δεν κατάφεραν τίποτα.

Την ίδια ώρα όμως προσέφεραν κανονικά τις υπηρεσίες τους ενώ οι απαιτήσεις εκ μέρους της εργοδότριας συνεχώς αυξάνονταν. Ταυτοχρόνως, όπως υποστηρίζεται, αυξανόταν και η αυστηρότητά της, γεγονός που εκνεύριζε πιο πολύ τους υπαλλήλους. Φαίνεται λοιπόν ότι δύο από αυτούς δεν άντεξαν και αποφάσισαν να της... στήσουν καρτέρι έχοντας εφοδιαστεί κεσεδάκια γιαουρτιού. Την «πέτυχαν» έξω από το μαγαζί το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, την ώρα που η ίδια έφευγε, και της επιτέθηκαν ρίχνοντας τα κεσεδάκια πάνω της! Και μάλιστα το έκαναν απειλώντας πως θα συνεχίσουν εάν δεν αποφασίσει να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους προκειμένου να εξοφληθούν και να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.