Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

«Δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μητσοτάκης: Το 2015 θα υπάρχουν λιγότεροι από 600.000 μόνιμοι υπάλληλοι
.
«Η χώρα έχει αναλάβει μια σειρά μνημονιακών στόχων για να συνεχίσει χρηματοδότησή της», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσθέτοντας ότι «Έπρεπε να βγουν οι υπάλληλοι σε κινητικότητα. Γι’ αυτό 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ωστόσο ότι: «Οι οριζόντιες απομακρύνσεις δεν ήταν δίκαιες αλλά δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Πάντως, αναφερόμενος στο καθεστώς κινητικότητας για το β’ εξάμηνο, είπε ότι η επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε αυτό το καθεστώς θα γίνει με μια υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και το πιο πιθανό μέχρι την Παρασκευή.

Ο αρμόδιος υπουργός είπε ακόμη ότι: «Υπάρχει πιθανότητα κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο. Η χώρα έχει αναλάβει μία δέσμευση για απομάκρυνση 15.000 απολύσεων μέχρι το 2014».

Πάντως, υποστήριξε ότι όσα περισσότερα προσόντα διαθέτουν κάποιοι τόσο τους εξασφαλίζεται ότι μπορούν να παραμείνουν στο Δημόσιο. «Από τους 25.000 δημόσιους υπαλλήλους 11.000 μάλλον δεν θα ξαναβρούν οργανικές θέσεις», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τους λόγους χρεοκοπίας της χώρας λέγοντας ότι: «Η χώρα χρεοκόπησε από το μεγάλο κράτος. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε κινήσεις που δεν έχουν το στοιχείο της Δικαιοσύνης. Εάν είχαμε ξεκινήσει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου πριν από τρία χρόνια, είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα δεν θα είχε 1,3 εκατ. ανέργων και συντάξεις φτώχειας», είπε.

«Εάν έχουμε πλεονάζον προσωπικό θα τους παίρνουμε και θα τους τοποθετούμε εκεί που δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι «Η κινητικότητα πρέπει να είναι ένα διαρκές εργαλείο. Υπήρχε μία αδικαιολόγητη χαλάρωση στην εφαρμογή του πειθαρχικού Δικαίου στο Δημόσιο. Είχαμε συμπεριφορές εντελώς απαράδεκτες. Έχουμε ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο με ελέγχους. Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν παρουσιαστεί στους υπουργούς που πράττουν αναλόγως», είπε.

Ξεκαθάρισε πάντως για μία ακόμη φορά ότι όσοι μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά, δεν έχουν θέση στο Δημόσιο. Υποστήριξε ότι: «Όλα τα υπουργεία συνεργάζονται για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων».

Πάντως, είπε για μία ακόμη φορά ότι η μοριοδότηση θα είναι τέτοια ώστε να μην απομακρυνθούν εκείνοι που μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια και έχουν προσόντα.

Πρόσθεσε ότι: «Το 2015 θα υπάρχουν λιγότεροι από 600.000 μόνιμους υπαλλήλους», υποστηρίζοντας ότι «Ισχύει ο κανόνας ένας που θα προσλαμβάνεται για κάθε πέντε που θα βγαίνουν στη σύνταξη» και τόνισε ότι «Το Σεπτέμβρη θέλω το υπουργείο να είναι συνεπές ως προς το χρονοδιάγραμμα», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «Δεν υπάρχει αναφορά για αύξηση του αριθμού απολύσεων».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.