Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δύσκολη μέρα; 4 τρόποι να την κάνεις όμορφη!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πράγματα που σας προκαλούν ευχαρίστηση σας τροφοδοτούν με την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Ένας ασθενής μου για παράδειγμα ανακάλυψε τις τεχνικές αναπνοής για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στην καθημερινότητά του: «Προσπαθώ να το κάνω για ένα δεκάλεπτο την ημέρα. Παίρνω μια βαθιά ανάσα και φαντάζομαι πως εισπνέω μια θεραπευτική δύναμη. Στη συνέχεια εκπνέω έχοντας την αίσθηση ότι αποβάλλω ό, τι αρνητικό έχω μέσα μου. Αν καμιά φορά τη νύχτα δε με πιάνει ύπνος, κάνω την άσκηση με τις βαθιές αναπνοές και μπορώ να εγγυηθώ ότι κοιμάμαι σε δυο λεπτά» μου αναφέρει.

Γράφει ο θεραπευτής και συγγραφέας, Μάθιου Μάνιγκ.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να χαλαρώσει κανείς μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα. Σήμερα, θα δούμε 4 τρόπους που μπορούν πραγματικά να κάνουν την ημέρα σας πιο εύκολη και να σας γεμίζουν με αισιοδοξία και δύναμη να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις όσο δύσκολες και αν είναι αυτές.

1.Να είστε ανοιχτοί σε αλλαγές.

Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο αν αυτό που κάνατε μέχρι σήμερα δε λειτουργεί. Εντοπίστε όλα εκείνα που αποδείχθηκαν δυσλειτουργικά στη ζωή σας και αλλάξτε τακτικές. Όποια τακτική ταιριάζει και αποδεικνύεται λειτουργική, αυτή την τακτική πρέπει να ακολουθήσετε.

2. Να προχωράτε με μικρά βήματα

Προσεγγίστε τα προβλήματα σταδιακά. Ξεκινήστε με τα μικρά και στην συνέχεια προχωρήστε. Πάρα πολλοί ασθενείς μου εκτιμούν ότι πρόκειται για τον πιο σημαντικό μηχανισμό αντιμετώπισης των δυσκολιών. Το να προγραμματίζει κανείς συνεχώς το μέλλον είναι ανώφελο και εξαντλητικό. Όλοι μας ζούμε στο σήμερα. Το πιο αποτελεσματικό είναι να διεκπεραιώνουμε πολύπλοκες εργασίες με πολύ μικρά βήματα. Είναι σημαντικό για να μη νιώθουμε ασφυκτικά με όλα όσα πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Και σε κάθε μας προσπάθεια να κατανοούμε την ανάγκη που έχει ο οργανισμός μας για ξεκούραση, το διάλειμμα είναι εξίσου σημαντικό για την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας όσο και η ίδια η εργασία.

3. Μάθετε να γελάτε

Η αίσθηση του χιούμορ προσφέρει ανακούφιση και πολύ συχνά μια νέα προοπτική. Αυτό δεν είναι όμως πάντα εύκολο. Πολλοί μου έχουν πει ότι χάνουν το χιούμορ τους αλλά και την καλή διάθεση μέσα στις δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας. Τι πρέπει να κάνετε για να ξαναβρείτε τη διάθεσή σας; Ξεκλέψτε λίγο χρόνο από τις δραστηριότητές σας για να μιλήσετε με τους ανθρώπους στη δουλειά ή με τους φίλους σας. Θυμηθείτε αστεία περιστατικά που σας έχουν συμβεί στο παρελθόν. Κάποιοι βρίσκουν πολύ αποτελεσματικό να ανατρέχουν στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια και να θυμούνται σκανδαλιές που έκαναν τότε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς για να επαναφέρει τον εαυτό του σε ευδιάθετη κατάσταση. Πολλές επιστημονικές έρευνες αναφέρουν πως το χιούμορ και το γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τις σωματικές ασθένειες. Είναι το κλειδί για να είναι κανείς καλά και να απολαμβάνει τη ζωή. Εξίσου σημαντικός είναι και ο αυτοσαρκασμός, το να αστειεύεται κανείς με τον εαυτό του. Προσπαθήστε να βλέπετε την αστεία πλευρά των καταστάσεων εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει πιο ευχάριστα τις καταστάσεις.

4. Ανταμείψτε τον εαυτό σας.

Συχνά αυτό που ξεχνάμε οι περισσότεροι είναι να λέμε ένα μπράβο στον εαυτό μας για ό, τι καταφέρνουμε μέσα στη διάρκεια μιας ημέρας. Βρείτε έναν τρόπο να πείτε ευχαριστώ στον εαυτό σας για τη σκληρή δουλειά που κάνετε. Είναι ένα γεύμα με φίλους, λίγες μέρες διακοπές; Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε χρήματα για να ανταμοίψετε τον εαυτό σας. Μπορεί η ανταμοιβή να είναι απλά ένας όμορφος περίπατος στη γειτονιά σας που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

5. Μάθετε να λέτε όχι,

Πρόκειται για την μοναδική περίπτωση όπου θα πρέπει να κάνετε ό, τι θέλετε. Να θυμάστε το παλιό ρητό που λέει. Λέγοντας ναι σε κάποιον άλλο μπορεί να λέτε όχι στον εαυτό σας. Ένας ασθενής μου ο Ντένις, το βρήκε πολύ χρήσιμο αν και όχι τόσο εύκολο όσο περίμενε στην αρχή: «Το να μάθει κανείς να λέει όχι μπορεί να είναι δύσκολο. Αν δεν έχετε ποδεχτεί συναισθηματικά τη δεινή σας θέση υπάρχει η τάση νε λέτε ναι πολύ γρήγορα προτού αναλογιστείτε το πώς αυτή η κατάσταση που αποδέχεστε επηρεάζει εσάς. Ορισμένες φορές για παράδειγμα αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν απορρίπτω μια πρόταση φίλων ή συγγενών αλλά πλέον γνωρίζω ότι χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου και τις δικές μου ανάγκες.



Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.