Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

50.000 άνεργοι στους ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εργασία σε 50.000 ανέργους αναμένεται να δώσει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αφορά τους δήμους, τις Περιφέρειες και τα σχολεία όλης της χώρας.

Στους δήμους αναμένεται να ενταχθούν σχεδόν 40.000 άνεργοι, ενώ οι προσλήψεις των ανέργων θα πραγματοποιηθούν, μέσω του ΟΑΕΔ, με κριτήρια ΑΣΕΠ. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ανά Περιφέρεια άνεργοι όλων των ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, ενώ η κατανομή των θέσεων έγινε με κριτήριο τον πληθυσμό και τα ποσοστά ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «νέα» κοινωφελής εργασία αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, ενώ οι δήμοι δεν θα έχουν καμία ανάμειξη στην επιλογή του προσωπικού. Σύμφωνα με το σχέδιο του προγράμματος, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα των δήμων για χρονικό διάστημα πέντε μηνών θα αμείβονται με 490 ευρώ (άνω των 25 ετών) και 427 (κάτω των 25 ετών).






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.