Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Γερμανίδα έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αλλοδαπή νύφη ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού.

«Χέρι» στη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της έβαζε μια γερμανίδα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Κρήτη και είναι ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει για χρόνια το «πάρτι» εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Η συνταξιούχος του ΙΚΑ, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» είχε πεθάνει το 2006, ωστόσο τα χρήματα της σύνταξης εισπράττονταν περίπου για μια τετραετία μετά τον θάνατό της. Από την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε ότι η Γερμανίδα ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της πεθεράς της και συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξή της και μετά τον θάνατό της. Το συνολικό ποσό που το ταμείο αναζήτησε έφτασε τα 25.506 ευρώ.

Από τη δέσμευση του λογαριασμού στην τράπεζα βρέθηκαν 22.316 ευρώ, ενώ τελικά ρυθμίστηκε και το υπόλοιπο ποσό εντόκως. Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη στις 10 Αυγούστου και πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που επιβάλλει 6μηνη ποινή φυλάκισης.

Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις τις συντάξεις των νεκρών συνταξιούχων εισπράττουν παρανόμως τα παιδιά τους ενώ έντονη δραστηριότητα φαίνεται πως έχουν αναπτύξει και τα ανίψια. Όσον αφορά στις συντάξεις χηρείας, πληθαίνουν οι υποθέσεις συνταξιούχων που προχώρησαν σε νέο γάμο αλλά… ξέχασαν να το δηλώσουν για να μη χάσουν τα χρήματα από το ταμείο.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διακοπεί 5.500 συντάξεις στο ΙΚΑ χωρίς στο μεταξύ να έχουν εμφανιστεί οι «δικαιούχοι» για να διεκδικήσουν την εκ νέου καταβολή των χρημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ, το συνολικό άθροισμα των μηνυτήριων αναφορών που έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς είναι 537 και αναζητούνται 11.9 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο μέσα στον Ιούνιο έχουν σταλεί 21 μηνυτήριες αναφορές με το διεκδικούμενο ποσό να φτάνει τα 165.060 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.