Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Έκκληση Μπαρόζο για τόνωση της απασχόλησης των νέων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι απαραίτητα μέτρα επείγοντος χαρακτήρα».

Την επιθυμία του να ληφθούν αποφάσεις στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, που πλέον έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα τα οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτα», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Είναι απαραίτητα μέτρα επείγοντος χαρακτήρα, διότι έχουμε φτάσει σε απαράδεκτα επίπεδα σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στη Βιέννη, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Ελπίζω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας να λάβει αποφάσεις για (να μειωθεί η) ανεργία των νέων», επισήμανε ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου τον αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βέλγο Βίλφριντ Μάρτενς.

Χθες η Επιτροπή πρότεινε κυρίως τα 6 δισ. ευρώ που προβλεπόταν να διατεθούν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων στο πλαίσιο του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 να δαπανηθούν μέσα σε δύο, και όχι σε επτά χρόνια.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat το επίπεδο της ανεργίας στις τάξεις των νέων κάτω των 25 ετών στην ΕΕ αυξήθηκε τον Απρίλιο στο 23,5%, στο 62,5% στην Ελλάδα, στο 56,4% στην Ισπανία και στο 42,5% στην Πορτογαλία.

Το ΕΛΚ κάλεσε να υπάρξουν προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των νέων για την πλήρη είσοδό τους στην αγορά εργασίας, επενδύσεις, έρευνα και καινοτομία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν παρούσα στις σημερινές εργασίες του ΕΛΚ στη Βιέννη, αλλά δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις στον Τύπο. Άλλοι έξι επικεφαλής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ανάμεσά τους ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Σπίντελεγκερ είπε ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με την Μέρκελ.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στη συνέντευξη Τύπου ότι η Αυστρία τάσσεται υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Σερβία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.