Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ξέμειναν από οξυγόνο στην Εντατική!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Σάμου.
Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο της Σάμου, όταν άρχισε ξαφνικά να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό της ΜΕΘ, ενώ έφτασε βοήθεια και από άλλα τμήματα και οι ασθενείς άρχισαν να υποστηρίζονται αναπνευστικά με χειροκίνητο τρόπο.

Ύστερα από 45 λεπτά η παροχή οξυγόνου επανήλθε, καθώς βρέθηκε οξυγόνο το οποίο, όμως, όπως εκτιμάται, επαρκεί μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το πρόβλημα προέκυψε επειδή η εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο, δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας οξυγόνου.

Για το θέμα αυτό υπήρξε ανακοίνωση από την συντονιστική επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Δεν πρόκειται για βλάβη ή ατύχημα. Το νοσοκομείο ξέμεινε από οξυγόνο. Τόσο απλά, τόσο επικίνδυνα, τόσο εγκληματικά. Ουδείς ανησύχησε, ουδείς φρόντισε, ουδείς ενημέρωσε. Οι προμηθευτές δεν έφερναν οξυγόνο λόγω χρεών του νοσοκομείου, η διοίκηση το θεώρησε απολύτως φυσιολογικό. Οι τρεις ασθενείς κινδύνεψαν σοβαρά. Ο ένας παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση μετά το επεισόδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς έπαιρναν οξυγόνο εκείνη την περίοδο και τι συνέπειες είχε η διακοπή του για 45 λεπτά. Ευτυχής συγκυρία που δεν υπήρχε ασθενής στο χειρουργείο. Η παροχή αποκαταστάθηκε γιατί ένας προμηθευτής έφερε 50 φιάλες οξυγόνου. Τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει εξασφαλιστεί νέα προμήθεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.