Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Μπλόκο» μαθητών και γονέων στο δημαρχείο στην Αμαλιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Μπήκαν στην προγραμματισμένη ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ και του δήμου Ήλιδας το απόγευμα της Δευτέρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο οι γονείς και οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παραμονή στις λυόμενες σχολικές αίθουσες για πέμπτη συνεχόμενη σχολική χρονιά.

Γονείς και μαθητές είχαν προχωρήσει και το πρωί σε συμβολική κατάληψη στην είσοδο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου και είχαν επιδιώξει συνάντηση με τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, ωστόσο ο ίδιος απουσίαζε στην Πάτρα.

Θέλησαν να ακουστεί η φωνή τους
Με δεδομένο ότι ούτε χθες το πρωί, αλλά ούτε και κατά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής κατέστη εφικτό να συναντηθούν με τον δήμαρχο, οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πιο δραστικά μέτρα, προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους και το δίκαιο αίτημά τους.

Το απόγευμα, λοιπόν, της Δευτέρας, με τη βεβαιότητα ότι στην ημερίδα θα ήταν όλοι όσοι θα έπρεπε να τους ακούσουν και να τους δώσουν απαντήσεις, πήραν τα παιδιά τους από το χέρι και με το πανό τους προχώρησαν εκ νέου σε συμβολική κατάληψη στην είσοδο του δημαρχείου.

Με το σύνθημα: «Θέλουμε σχολείο» που φώναζαν τα παιδιά, επεδίωξαν να καταστήσουν κοινωνούς του προβλήματός τους όλους όσοι κατέχουν εξουσία και θέλησαν επίσης να δείξουν ότι έχουν και τα ίδια δικαίωμα στην γνώση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν έλειψαν και ορισμένες αποδοκιμασίες κατά την είσοδο αιρετών στο Λαζαράκειο, χωρίς ωστόσο να λάβουν έκταση, ενώ στον χώρο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Με καθυστέρηση μίας ώρας
Η διαμαρτυρία γονέων και μαθητών είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η έναρξη της ημερίδας, ενώ οι γονείς απαίτησαν λύσεις, τόσο από τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα, όσο και από τους βουλευτές Γιώργο Κοντογιάννη και Γιάννη Κουτσούκο, οι οποίοι ήταν εκεί για την ημερίδα.

Αρχικά οι γονείς ήταν ανυποχώρητοι στο να αποχωρήσουν από τον χώρο και τελικά ύστερα από διαπραγματεύσεις, συμφώνησαν να ξεκινήσει η ημερίδα και κατά την έναρξη να διαβάσει τα αιτήματα εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για να γίνουν όλοι κοινωνοί των προβλημάτων.

Τελικά, η ημερίδα ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, με γονέα να ενημερώνει από το βήμα τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο 4ο δημοτικό με τις λυόμενες αίθουσες. Η γονέας αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας των μαθητών, έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό με την επισκευή-ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, τόνισε ότι πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο σχολείο αλλά με υποβαθμισμένες, ανύπαρκτες υποδομές και ζήτησε το δικαίωμα των παιδιών στην μόρφωση.

Μετά από αυτό, γονείς και μαθητές αποχώρησαν από την αίθουσα και παρέμειναν συμβολικά για λίγη ώρα στην είσοδο του δημαρχείου.


Πηγή: http://www.patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.