Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

«Θερίζει» ο δάγκειος πυρετός στην Παραγουάη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σαράντα οχτώ οι νεκροί.

«Ιστορικές διαστάσεις» παίρνει σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Παραγουάης Αντόνιο Άρμπο η επιδημία του δάγκειου πυρετού που έχει σκοτώσει μέσα στο 2013 48 ανθρώπους και συνολικά έχει μολύνει 70.000.

«Αυτή τη χρονιά η επιδημία ήταν η μεγαλύτερη και η πιο σοβαρή στην ιστορία», δήλωσε ο Άρμπο, σημειώνοντας επίσης ότι πάνω από 110.000 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί ως ύποπτες, ελέγχονται και αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα.

«Ο αριθμός των μολυσμένων είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από ότι το 2012», είπε επίσης ο αρμόδιος υπουργός, παρατηρώντας όμως, ότι ο αριθμός των θανάτων είναι μικρότερος από παλαιότερα. Ο Άρμπο επέκρινε τους κατοίκους της πρωτεύουσας Ασουνσιόν και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής, για την αδιαφορία τους στον καθαρισμό των κτιρίων, παρότι η συγκεκριμένη ασθένεια, μια ιογενής λοίμωξη, μεταδίδεται από τα κουνούπια.

«Όταν ρωτάτε τους ανθρώπους αν ξέρουν τι είναι ο δάγκειος πυρετός, το 90% δηλώνει ότι ξέρει, αλλά όταν ρωτήθηκαν αν έχουν κάνει κάτι για να αποτρέψουν την εξάπλωσή του, μόνο το 30% αυτών απαντούν θετικά», παραπονέθηκε ο υπουργός.

Ο δάγκειος πυρετός είναι μια νόσος που προκαλεί υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις και μπορεί να μετατραπεί σε αιμορραγικό θανατηφόρο πυρετό. Η έξαρση της μόλυνσης είναι συνήθως τον Απρίλιο.

Η «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων του δάγκειου πυρετού επηρεάζει επίσης και τη γειτονική, προς την Παραγουάη, Βραζιλία, όπου από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας έχουν διαπιστωθεί 635 000 περιπτώσεις και 108 θάνατοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.