Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Επταμελής οικογένεια ζει με 3,66 ευρώ το μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζήτησε ευνοϊκή μεταχείριση και το δικαστήριο την δικαίωσε.

Είναι μητέρα, έχει πέντε παιδιά και ανάπηρο σύζυγο και το πιο συνταρακτικό είναι ότι λαμβάνει μισθό 3,66 ευρώ μηνιαίως. Η 32χρονη, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ζητούσε από το δικαστήριο να μην της παρακρατούνται χρήματα για τα δάνεια που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου τη δικαίωσε.

Η 32χρονη είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να της γίνει ειδική ρύθμιση ώστε να καταφέρει να κινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η υπόθεση ως την έκδοση προσωρινής διαταγής συζητήθηκε προχθές και χθες ο αρμόδιος πρόεδρος του δικαστηρίου εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο εργοδοτικός φορέας στον οποίο ανήκει η μητέρα, θα παρακρατεί μόνο το 1/3 του μισθού της για την κάλυψη και των δύο δανείων που έχει συνάψει η 32χρονη. Το δικαστήριο αναγνώρισε την προσβολή της προσωπικότητας και το ακατάσχετο του μισθού και έλαβε την παραπάνω απόφαση.

Η αίτηση ως προς το κύριο μέρος της, που έχει καταθέσει η 32χρονη θα συζητηθεί από το δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση, η 32χρονη υπάλληλος το 2005 πήρε προεγκεκριμένο καταναλωτικό δάνειο και το 2007 στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Για την αποπληρωμή των δανείων αυτών η 32χρονη είχε υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ώστε τα χρήματα των δόσεων να παρακρατούνται από τον μισθό της.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο σύζυγος της 32χρονης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου είναι αδύνατον να εργαστεί και παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση σύνταξης αναπηρίας μέχρι σήμερα δεν την έχει λάβει.

Την ίδια ώρα οι συνεχείς μειώσεις στο μισθό της 32χρονης λόγω της οικονομικής κρίσης, και οι παρακρατήσεις για τα δάνεια, της αφήνουν υπόλοιπο 3,66 ευρώ μηνιαίως για να ζήσει η ίδια τα πέντε παιδιά και ο σύζυγός της.

Ήδη από τις αρχές Απριλίου η 32χρονη έχει καταθέσει αιτήσεις για διακανονισμό (να υπάρξει μείωση των χρημάτων των δόσεων) στις τράπεζες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010.

Όμως τα πιστωτικά ιδρύματα σκόπιμα παράνομα και καταχρηστικά, όπως αναφέρεται στην αίτηση της 32χρονης, καθυστερούν να απαντήσουν στις αιτήσεις της με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η υποβολή της αίτησής της στο νόμο Κατσέλη (Ν. 3869/2010) αλλά και να καλείται να διαβιώσει προσωπικά αλλά και να συντηρήσει την οικογένεια της με 3, 66 ευρώ μηνιαίως!

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει την 32χρονη στο να ζητάει δανεικά από συγγενείς και φίλους.

Για τους λόγους αυτούς, η νεαρή μητέρα πέντε παιδιών, ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει με απόφαση του (προσωρινή διαταγή διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) να λαμβάνονται χρήματα από το μισθό της ή να μειωθεί το ποσό της παρακράτησης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου στο οποίο θα προσφύγει για να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.