Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Το καλύτερο «ενεργειακό» ποτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μητρικό γάλα είναι μια καταπληκτική εφεύρεση της εξέλιξης που προστατεύει το βρέφος από πολλές ασθένειες. Στις ΗΠΑ μάλιστα έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία, με ορισμένες μητέρες να πουλούν γάλα σε άλλες υπό συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού με τις τράπεζες γάλακτος.

Στη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπου η φύση προσάρμοσε το μητρικό γάλα στις ιδιαίτερες ανάγκες των νεογνών. Το περιεχόμενό του σε θρεπτικές ουσίες είναι καθορισμένο έτσι ώστε η μητέρα να προσφέρει στο παιδί της το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του. Καμιά συνθετική ουσία δεν παρέχει στο παιδί την προστασία που του παρέχει το μητρικό γάλα.

Παρ’ όλο που οι γαλακτοπαραγωγοί έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην ανάπτυξη του γάλακτος ως προϊόντος, δεν κατάφεραν να αντιγράψουν τη σύσταση του μητρικού γάλακτος σε θρεπτικές και ανοσοποιητικές ουσίες.

«Το μητρικό γάλα είναι γεμάτο πρωτεΐνες και ορμόνες που θρέφουν και ταυτόχρονα προστατεύουν το βρέφος από τις ασθένειες. Περιέχει χιλιάδες “καλά βακτήρια” που θέτουν αμέσως σε λειτουργία ολόκληρο το πεπτικό σύστημα – κάθε συστατικό του μοναδικού αυτού κοκτέιλ ωφελεί με πολλούς τρόπους το παιδί», υποστηρίζει η Michelle McGuire, ερευνήτρια του πανεπιστημίου Washington State, με αντικείμενο τη διατροφή και τα οφέλη του μητρικού γάλακτος.

Το μητρικό γάλα παρέχει στο παιδί υγιέστερη εντερική χλωρίδα από εκείνη που δημιουργείται με τα υποκατάστατά του. Επίσης μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών. Nεότερες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του να γίνει κανείς αργότερα στη ζωή του υπέρβαρος ή να εκδηλώσει διαβήτη.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το μητρικό γάλα παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία εναντίον όλων των ειδών μολύνσεων κατά την πρώτη περίοδο μετά τη γέννηση που το παιδί είναι πιο δεκτικό σε ασθένειες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.