Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Είμαστε πάνω απ’ όλα εκπαιδευτικοί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παπαχρήστος: Στόχος της κυβέρνησης ήταν να στρέψει τους γονείς εναντίον των καθηγητών.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να υποστηρίζει ότι δεν θα κοπούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όμως, οι καθηγητές δεν έχουν πάρει ακόμη την τελική τους απόφαση, η οποία αναμένεται σήμερα το μεσημέρι.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε ως στόχο να βάλει τους γονείς να έρθουν αντιμέτωποι με τους καθηγητές. Ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε ακόμη το πόσο δύσκολα εργάζονται οι συνάδελφοί του και τόνισε ότι 23 χρόνια τώρα δεν έχουν απεργήσει και ποτέ δεν χρησιμοποίησαν «αυτό το όπλο» για να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.

«Εμείς λέμε ότι είμαστε 80.000 καθηγητές. Εκατοντάδες από μας βρίσκονται και στη θέση του γονέα. Αυτή η κίνηση που κάνουμε γίνεται και εναντίον των παιδιών μας. Δεν είμαστε και ιδιαίτερα χαρούμενοι», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Δεν επιχειρήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις ως όπλο. Είμαστε οι μόνοι που μας έκοψαν και τις υπερωρίες. Είμαστε οι μοναδικοί που δουλεύουμε τα απογεύματα και δεν πληρωνόμαστε.

Ενώ άλλοι κατέβαζαν τους διακόπτες, εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε το όπλο αυτό γιατί πάνω από όλα είμαστε εκπαιδευτικοί. Έρχεται ο υπουργός και κάνει τώρα τη νομοθετική πρωτοβουλία. Οι συνάδελφοι δεν είχαν άλλα περιθώρια», είπε και τόνισε: «Κόπηκαν οι μισθοί 40%. Ο νεοδιόριστος καθηγητής παίρνει 629 ευρώ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.