Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου η απογραφή των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παράταση ισχύει μόνο για τους ασφαλισμένους της Αττικής
.
Παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2013, η προθεσμία απογραφής για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής. Η παράταση ισχύει μόνο για τους ασφαλισμένους της Αττικής ενώ για τους υπόλοιπους παραμένουν σε ισχύ οι προηγούμενες προθεσμίες.

Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να διευκολύνει τους ασφαλισμένους που ήταν υποχρεωμένοι να προσέλθουν στο μοναδικό μέχρι σήμερα σημείο εξυπηρέτησης, αυτό της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΑΔ, όπου διαπιστώθηκαν φαινόμενα μακράς αναμονής και ταλαιπωρίας για εκατοντάδες ασφαλισμένους του οργανισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας το πρόβλημα θα επιλυθεί με την προωθούμενη ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και τη διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τις δομές του ΙΚΑ στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί οριστική λύση και θα προκύψει σημαντική εξοικονόμηση από ενοίκια και λοιπές λειτουργικές και διοικητικές δαπάνες.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεν απαιτείται ορισμός νέας διοίκησης (προέδρου και μελών ΔΣ) στον ΟΠΑΔ, καθώς οι σχετικές αρμοδιότητες θα ασκούνται πλέον από τη διοίκηση του ΙΚΑ.

Η παράταση της απογραφής αποτελεί προσωρινή λύση έως ότου λειτουργήσει το διευρυμένο δίκτυο των καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Αττική (τουλάχιστον 25 σε πρώτη φάση).

Η απογραφή στον ΟΠΑΔ και για το σύνολο των ασφαλισμένων του Δημοσίου, πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του 50% των δικαιούχων του, δηλαδή περίπου 587.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων.

Έως σήμερα επίσης, έχουν ήδη διαγραφεί 37.327 βιβλιάρια ασθενείας για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις παροχής τους (π.χ. θάνατος κυρίως ασφαλισμένων, ενηλικίωση τέκνων κ.λπ.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.