Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Σχέδιο Β με απολύσεις στους δήμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κυβέρνηση στρέφεται στα νομικά πρόσωπα της αυτοδιοίκησης για 4.000 αποχωρήσεις εντός του 2013.

Επιχείρηση εφησυχασμού των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας πως θα μετακινηθούν στο σύνολό τους. Στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων παραμένουν, αντιθέτως, οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου με την κατάρτιση της λίστας των προς κατάργηση φορέων να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στην ολοκλήρωση της λίστας με τους "μικρούς" φορείς που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν προχωράει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε αυτήν αναμένεται να ενταχθούν περίπου 70 φορείς, από τους οποίους όμως δεν θα προέλθει σημαντικός αριθμός κατάργησης θέσεων και απομάκρυνσης υπαλλήλων.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου η κυβέρνηση στρέφεται στα νομικά πρόσωπα των δήμων για να καλύψει τον αριθμό των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους.Ενδεικτικό είναι πως σε χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) παραδέχεται πως η απογραφή εξπρες των υπαλλήλων στα νομικά πρόσωπα αποτελεί στόχο ώστε "ένα μεγάλο ποσοστό από το συνολικό αριθμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας να προέλθει από το λεγόμενο πλεονάζον προσωπικό στους ΟΤΑ".

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση:
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.