Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μανιτάκης: Δεν είναι το δημόσιο το "αγκάθι"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο, επισήμανε ο Αντ. Μανιτάκης.

"Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το αγκάθι δεν είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο", είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι "η τρόικα, απ' όσο γνωρίζει, δεν θέτει ζήτημα απολύσεων, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου, κάτι που ξεκίνησε πριν πέντε μήνες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προσπαθεί να φέρει εις πέρας, κάτω από την πίεση τόσο των δανειστών της χώρας όσο και του χρόνου".

Ωστόσο, ο κ. Μανιτάκης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι "απαιτείται πολύς χρόνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση- «ένα τιτάνιο έργο», όπως το αποκάλεσε- προκειμένου αυτή να πετύχει και να μην είναι μία ακόμη παρέμβαση όπως όλες αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και απλώς μετατοπίζοντας το πρόβλημα ή μεταθέτοντάς το στο μέλλον".

Σημείωσε ότι "δεν έχουν εξευρεθεί ακόμη οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και, εν συνεχεία, σε κινητικότητα, καθώς είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει με προσοχή και συστηματικό τρόπο".

Πάντως, εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να επικυρώσει τα νέα οργανογράμματα των τριών υπουργείων που απομένουν, ενώ- όπως είπε και ο κ. Μανιτάκης- εντός του έτους ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα οργανογράμματα για την αναδιάρθρωση των φορέων της κεντρικής διοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.