Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Παραιτήσεις γιατρών και προσφυγές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανησυχία για τις συνθήκες λειτουργίας των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας εκφράζουν γιατροί των ιδρυμάτων. Προσφεύγουν στον εισαγγελέα, ενώ δύο από αυτούς υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους, γεγονός που επιτείνει τις δυσκολίες και καθιστά προβληματική την παροχή αποτελεσματικής περίθαλψης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης (επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας), ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτηση του Σταύρου Τσιμικλή, γιατρού της Β' Παθολογικής Κλινικής, όπως και την παραίτηση του Παναγιώτη Καραβίτη, του μοναδικού γαστρεντερολόγου του Νοσοκομείου.

Με τις παραιτήσεις αυτές, τόνισε ο κ. Μάκαρης, οι δύο παθολογικές κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας μένουν με μόλις τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι εκτός των άλλων καθηκόντων τους έχουν να κάνουν εφημερίες, να μεταβαίνουν στα τακτικά ιατρεία, όπως και στα επείγοντα. Επιπλέον ανέφερε ότι με την παραίτηση του γαστρεντερολόγου το Νοσοκομείο Καλαμάτας έμεινε πλέον χωρίς τη συγκεκριμένη ειδικότητα, με αποτέλεσμα όταν χρειάζεται, να καλείται ιδιώτης, ο οποίος πληρώνεται από τον ίδιο τον ασθενή.

Η γραμματέας του Συλλόγου, Χρυσάνθη Μάλλιου, επέμεινε ότι τόσο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσο και σε αυτό της Κυπαρισσίας υπάρχει μεγάλη επισφάλεια του συστήματος των εφημεριών. Αναφερόμενη στη στάση της διοίκησης, η κ. Μάλλιου σημείωσε ότι «ο διοικητής έχει καταφέρει να απορροφήσει μεγάλα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να εντάξει έργα σε προγράμματα. Ομως ξεχνάει η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και δεν αρκεί να έρχονται τομογράφοι, αν δεν υπάρχει προσωπικό για να τους λειτουργήσει...»!

Ο παραιτηθείς γιατρός γαστρεντερολόγος αναφέρθηκε στους λόγους της παραίτησής του: «Είχα να κοιμηθώ τρεις μήνες, κόντευα να αρρωστήσω, δεν είναι δυνατόν να αντέξει άνθρωπος σ' αυτές τις συνθήκες, δεν γίνεται να υπάρχει ένας γιατρός για όλο το νοσοκομείο. Κινδύνεψα να χάσω την ιατρική μου αξιοπρέπεια».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.