Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Φυτικές ίνες κατά του εγκεφαλικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ένα πιάτο μακαρόνια ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και μια σαλάτα για συνοδευτικό μπορεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ερευνητές από τη Μεγάλη Βρετανία δημοσίευσαν μελέτη τους στο επιστημονικό έντυπο Stroke της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας, στην οποία υποστηρίζουν ότι όσοι καταναλώνουν πολλές φυτικές ίνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό. Μάλιστα, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 7% για κάθε πλούσιο σε φυτικές ίνες γεύμα που καταναλώνουν.

Καλές πηγές φυτικών ινών είναι τα προϊόντα ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει τα οφέλη των φυτικών ινών και πώς αυτές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, μειώνοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης.

Στη νέα αυτή μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αύξηση κατά 7 γραμμάρια της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών, συνδέεται με 7% μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μια μερίδα μακαρόνια ολικής άλεσης με δύο μερίδες φρούτα ή λαχανικά αντιστοιχούν σε περίπου 7 γραμμάρια φυτινών ινών, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η επικεφαλής της μελέτης Diane Threapleton από το τμήμα Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων του πανεπιστημίου του Leeds ανέφερε: «Η αύξηση της ποσότητας φυτικών ινών που προσλαμβάνει κανείς είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, όπως οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές και όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.