Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Στα χέρια της τρόικας λίστα με 27.000 επίορκους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μακροσκελή κατάλογο με το σύνολο των ελεγχόμενων ή επίορκων υπαλλήλων έχουν στα χέρια τους οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Task Force Greece.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 27.000 διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που είτε έχουν υποπέσει σε διάφορα αδικήματα και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στην Δικαιοσύνη, είτε αναμένουν την κρίση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων. Η έρευνα κινήθηκε σε δήμους, περιφέρειες, πολεοδομίες και εφορίες και στο πόρισμα διατυπώνεται η πρόταση για «άμεση απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων».

Οι εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών για τα επίπεδα διαφθοράς στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας απέχουν παρασάγγας από τα επίσημα στοιχεία που εμφανίζουν κατά καιρούς οι αρμόδιες Αρχές. Είναι ενδεικτικό ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει τους επίορκους σε 3.900, ενώ οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε 1.301. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Γάλλοι δεν παραμένουν στις τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά εμπλουτίζουν τα στοιχεία τους με υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν, με αποκλειστική δήλωση στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δίνει το περίγραμμα των κυοφορούμενων αλλαγών: «Το κυρίαρχο στοιχείο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από υπαλλήλους που διαθέτουν επάρκεια και τυπικά προσόντα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταρτιστεί ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων κριτηρίων, το οποίο θα ευνοεί την αξιοκρατική αξιολόγηση του προσωπικού. Η άμεση απομάκρυνση όσων αποδεδειγμένα έχουν παραβεί τους κανόνες αποτελεί προτεραιότητα πρώτης γραμμής για να αποδεσμευθούν οι δομές της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης από την λογική των «εγκάθετων» και των «ημετέρων». Δεν είναι αυτοσκοπός οι συλλήβδην απολύσεις, αλλά η απαλλαγή ων υπηρεσιών τους από τους μη ικανούς. Η διαφθορά στις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί δραστικά».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.