Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η Μαλάλα τα κατάφερε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτη δωρεά 35.000 ευρώ στο ίδρυμα για τη μόρφωση των κοριτσιών.

Την πρώτη δωρεά στο ίδρυμα που φέρει το όνομά της ανακοίνωσε η νεαρή Πακιστανή Μαλάλα Γιουσουφζάι, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο δέχτηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν. Το ίδρυμα στηρίζει τη μόρφωση των κοριτσιών στο Πακιστάν, με την υποστήριξη της Αντζελίνα Τζολί.

Το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με το ποσό των 45.000 δολαρίων (35.000 ευρώ) για τα κορίτσια που ζουν στην κοιλάδα Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν και θα επιτρέψει σε 40 κορίτσια 5 ως 12 ετών να πάνε σχολείο, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τη σημασία της μόρφωσης των κοριτσιών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαλάλα.

«Η ανακοίνωση της πρώτης βοήθειας προς το Ίδρυμα Μαλάλα είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Σας καλώ να στηρίξετε το Ιδρυμα Μαλάλα και να μας βοηθήσετε ώστε η μόρφωση 40 κοριτσιών να γίνει μόρφωση 40 εκατομμυρίων κοριτσιών τόνισε η 15χρονη Πακιστανή σε παρέμβασή της μέσω βιντεοοθόνης στη σύνοδο του Ιδρύματος «Γυναίκες του Κόσμου» στη Νέα Υόρκη.

Η Μαλάλα δέχτηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012 μια σφαίρα στο κεφάλι από τους ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο σχολικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην κοιλάδα Σουάτ. Μεταφέρθηκε στη Βρετανία όπου στις 2 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση στο κρανίο. Από τις 19 Μαρτίου φοιτά σε κολλέγιο του Μπερμινγκχαμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.