Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επεκτείνεται σε περισσότερα σημεία της πόλης και σε τοπικές κοινότητες.

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε περισσότερα σημεία μέσα στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε Τοπικές κοινότητες θα μπορούν να απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου ο οποίος προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις με την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δυνατοτήτων του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου που τώρα αναβαθμίζεται παρέχοντας πρόσβαση στο ίντερνετ από περισσότερα σημεία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Ηράκλειου μέχρι το καλοκαίρι του 2012 είχαν τοποθετηθεί 50 σημεία ασύρματης πρόσβασης σε πλατείες, πάρκα, δρόμους και περιοχές του Ηρακλείου όπου χιλιάδες Δημότες και επισκέπτες της πόλης ωφελήθηκαν από αυτή την υπηρεσία και ελεύθερα, χωρίς χρέωση μπόρεσαν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο μέσω φορητών συσκευών wi-fi.

Σήμερα, αυτές συνδέσεις του δικτύου έχουν πολλαπλασιασθεί και έχουν αυξηθεί τα σημεία πρόσβασης από τα 50 στα 80. Το αποτέλεσμα είναι ότι πάνω από 6000 διαφορετικές συσκευές συνδέονται στο δίκτυο κάθε μήνα ενώ έχει αυξηθεί και ο όγκος των δεδομένων που μπορούν να κατεβάζουν μέσω ίντερνετ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αεράκης σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι οι επεκτάσεις του δικτύου θα αυξηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 στα 120 σημεία από τα 80 που είναι σήμερα ενώ θα αυξηθεί και πάλι η ταχύτητα σύνδεσης του δικτύου στο Διαδίκτυο.

Ακόμη επεσήμαναν ότι θα επεκταθεί το διαδίκτυο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που ανήκουν στο Δήμο Ηρακλείου ώστε να ωφεληθούν και οι Δημότες στις αγροτικές περιοχές με δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Υπηρεσιών Υψηλής Τεχνολογίας και Ποιότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.