Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Έρανοι... απάτη στην Κοζάνη εν ονόματι των ΑμεΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Ψευδείς εράνους πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα επιτήδειοι στην πόλη της Κοζάνης που προσποιούνται ότι συγκεντρώνουν χρήματα για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς ή επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας και οικονομικά προβλήματα.

Σχετικές αναφορές έχουν γίνει στο δήμο Κοζάνης από κατοίκους, ωστόσο δεν υπήρξαν ονομαστικές καταγγελίες.

Πρόσφατα κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομα των υπηρεσιών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου ενώ για το λόγο αυτό εκδόθηκε από το συγκεκριμένο τμήμα ανακοίνωση για το θέμα.

«Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, δεν έχει καμία σχέση με παρόμοιες διαδικασίες συγκέντρωσης χρηματικών ποσών και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε σε παρόμοιες πρακτικές» αναφέρει η ανακοίνωση και συνιστά στους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Ειδικότερα, τονίζει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πείθονται εύκολα και σημειώνει ότι ο κάθε δημότης θα πρέπει να ζητά μπλοκ αποδείξεων-δωρεών του σωματείου ή του συλλόγου που θα είναι θεωρημένα από την εφορία ή από δημόσιο φορέα (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ή Δήμο Κοζάνης).

Σε περίπτωση που κόβεται απόδειξη συνιστάται στους κατοίκους να παρατηρούν τι αναγράφεται σε αυτήν και σε κάθε περίπτωση να παραπέμπονται όσοι χρήζουν υποστήριξης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.