Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ποιοι δανειολήπτες κερδίζουν τετραετή περίοδο χάριτος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών βρίσκονται τρόικα και Κυβέρνηση και το θέμα αναμένεται να κλείσει στις αρχές της εβδομάδας.

Η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εξετάσθηκε την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της τρόικας, του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γ. Στεργίου, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Μέργου, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστου Γκόρτσου και στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στην σύσκεψη κατεγράφη σχετική πρόοδος αναφορικά με την υπέρβαση των ενστάσεων που είχε θέσει για την επίμαχη ρύθμιση η τρόικα και σύμφωνα με συμμετέχοντες ενδεχομένως να υπάρξει οριστική συμφωνία εντός της επομένης εβδομάδος.

"Συνεχίζουμε να μιλάμε. Εκτιμώ πως θα καταλήξουμε πριν ολοκληρώσει η τρόικα την επίσκεψη της και αποχωρήσει από την Αθήνα", δήλωσε στο news.gr στέλεχος που εκπροσωπούσε στη σύσκεψη τον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται πως η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας με ενυπόθηκη απαίτηση, οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό έχει μειωθεί κατά 35% από την 1/1/2010. Ακόμη αφορά σε ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια, άτομα με μόνιμη αναπηρία και πολυτέκνους.

Βάσει της αρχικής πρότασης της Κυβέρνησης η μηνιαία καταβολή της δόσης δεν θα υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου φορολογητέου εισοδήματος, ενώ σε περίπτωση μηδενικών εισοδημάτων προβλέπεται η δυνατότητα μηδενικών καταβολών. Οι δικαιούχοι θα απολαμβάνουν τετραετή περίοδο χάριτος (με επανεξέταση στην διετία), κατά την διάρκεια της οποίας ο δανειολήπτης θα καταβάλλει μόνον τόκους, οι οποίοι θα υπολογίζονται με σταθερό επιτόκιο 1,5%.

Η τρόικα είχε εκφράσει αντιρρήσεις για το ύψος του επιτοκίου, την διάρκεια της περιόδου χάριτος και τις επιπτώσεις της ρυθμίσεως στα κεφάλαια των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα δύο πρώτα ζητήματα με την κυβέρνηση να καταθέτη πρόταση για μεγαλύτερο επιτόκιο και να περικόπτει την περίοδο χάριτος.


Πηγή: http://www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.