Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Περίπου 4.800 παιδιά εξετάστηκαν από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής ιατρικής.

Περίπου 4.800 παιδιά εξετάστηκαν, σε 20 δήμους της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της δράσης προληπτικής ιατρικής που υλοποίησε «το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 10/2 μέχρι τις 24/3 με το κινητό πολυιατρείο «Ιπποκράτης» καθώς και την κινητή μονάδα Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής του οργανισμού.

Ειδικότερα εξετάσθηκαν στον νομό Χανίων 1.500 παιδιά σε πέντε δήμους, στον νομό Ρεθύμνου 800 παιδιά σε πέντε δήμους, στον νομό Ηρακλείου 1.500 παιδιά σε έξι δήμους και στον νομό Λασιθίου 1.000 παιδιά σε τέσσερις δήμους.

Κάνοντας τον απολογισμό για την Κρήτη, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι συνολικά εξετάστηκαν 4.800 παιδιά, πολλά εκ των οποίων πιθανόν να μην είχαν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.




Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους, τους υποστηρικτές του προγράμματος και όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους ιδιώτες, τις εταιρίες αλλά και τους συλλόγους που αφιλοκερδώς συνέβαλαν, όπως είπε, στην προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι να εξεταστούν 18.000 παιδιά μέσα στο 2013. Επόμενοι σταθμοί της εκστρατείας είναι η Εύβοια, η Πελοπόννησος και τα Κύθηρα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.