Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» σε πεζοδρόμια του κεντρικού δήμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες κατασκευές, αναπλάσεις και εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων για άρση επικινδυνότητας, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, ξεκίνησαν στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα νέων κατασκευών και ανάπλασης πεζοδρομίων, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, καθώς και έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων και κρασπέδων για άρση επικινδυνότητας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτών των έργων -των οποίων οι συμβάσεις υπογράφηκαν πρόσφατα- πραγματοποιούνται εργασίες στην οδό Λαπιθών, στην 3η Δημοτική Κοινότητα και στην οδό Χαριτωνύμου στη 2η Δημοτική Κοινότητα.

Τα έργα αφορούν τμηματική ή ολική ανακατασκευή πεζοδρόμων και πεζοδρομίων, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις επικίνδυνων τμημάτων, δημιουργία χώρων πρασίνου καθώς και τοποθετήσεις οδεύσεων τυφλών και ραμπών ΑμεΑ. Στόχος των παρεμβάσεων είναι ο ευπρεπισμός και η αναβάθμιση των υπόψη οδών και κοινοχρήστων χώρων με ταυτόχρονη διατήρηση του χαρακτηριστικού ύφους της κάθε περιοχής και την εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών.

Επίσης, μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας πραγματοποιούνται συντηρήσεις πλακοστρώσεων κατά μήκος της οδού Β. Όλγας καθώς και ανακατασκευή του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και Αιγαίου.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την τοποθέτηση και βαφή των αποτρεπτικών εμποδίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.